Onze favoriete adresjes en links…

Mijn favoriete restaurantjes:
 
Geniet van het authentieke interieur van' Estaminet De Peerdevisscher' (0032 58513257), de roodwit geruite tafellakentjes, de Leuvense stoof en de nostalgische bruine toog waar de lokale vaste klanten een biertje of druppel komen drinken, terwijl de andere gasten zich te goed doen aan de eenvoudige, volkse keuken.
Proef zeker van de levendverse slibtongetjes (op voorhand te bestellen!) , gevangen door de waard zelf en tevens paardenvisser.
Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op het terras van Estaminet, met een heerlijk zelf gebrouwen buin biertje en wat garnaaltjes, vlakbij 'Villa Elsa' !
 
Grill De Mikke voor de vleesliefhebbers onder jullie, al 35 jaar een vast begrip in Oostduinkerke en amper 300 meter van 'Villa Elsa'.
 
In  De Normandie lijkt het alsof u op een groot cruiseship zit te dineren met prachtig zicht op het natuurgebied ' De doornpanne'. Het schip werd gebouwd in 1936 en is tevens een beschermd monument en kreeg na restauratie in 2007 de Vlaamse Monumentenprijs.
Je kan er verfijnd eten, zowel vleesgerechten als visgerechten. Op 2 minuten met de auto van 'Villa Elsa'.
 
Tea-room 't Zand is mijn favoriet om een dagverse pannenkoek of wafel te gaan eten, de oudste tea-room, sympathieke uitbating, prachtig zeezicht, aangenaam terras, dagverse gerechten, op 1500 m van 'Villa Elsa'.
 
Grill 'De Vette Os'; vlakbij de Veurnse markt, nostalgisch interieur, lekkere vleesgerechten en open tot 2 uur 's morgens.
 
Café de Paris, in Nieuwpoort-stad aan de visserskaai, kwaliteit !Specialiteit zeevruchtenschotel en vis. Hier eet je de beste garnaalkroketjes van de Westkust!
 
Flavie's tafel, in Nieuwpoort-stad aan de visserskaai, eerlijke dagverse huiskeuken, in de namiddag verse pannenkoeken.
 
Grill Lusthof, gelegen te St-Idesbald, heerlijke vleesgerechten en in de zomer is het heerlijk vertoeven op hun grote terras.
 
TapaTapa, de plek om zowel échte Spaanse tapas of veredelde tapas te eten, gelegen in het pittoreske Alveringem.
 
Tafelen met zicht op de jachthaven van Nieuwpoort; 't Vlaemch Galjoen
l'Atelier de Mathilde
 
Restaurant De Olijfboom, Veurne
 
The Sailors,Nieuwpoort ; Authentiek,klein gezellig retaurantje,veel lokale bevolking specialiteiten; vlees op het houtsvuur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Immobiliënagentschap Triton, Oostduinkerke; de grootste keus van appartementen op de zeedijk, al 40 jaar lang een begrip !
© 2023 Villa Elsa - Oostduinkerke / Comsa! / PC-Rescue /